4 gevarieerde fietsroutes vanuit vestingstad Gorinchem

Gorinchem was in vroeger tijden een belangrijke vestingstad in zowel de Oude als in de Nieuwe Hollandsche Waterlinie. Vanaf de vestingwallen die nog helemaal rondom de stad lopen, heeft men een prachtig uitzicht over rivieren als de Linge en de Merwede. Ook is Gorinchem hét startpunt voor prachtige fietsroutes in de omgeving en we zetten hier vier van de mooiste tochten op een rijtje.

Jan Blankenroute – 75 km

Ingenieur Jan blanken die leefde van 1755 tot 1838 was waterbouwkundige en verantwoordelijk voor vele waterwerken die rondom Gorinchem het landschap bepalen. ‘Zijn’ fietsroute voert langs ‘de groene waterlinie’, langs forten en over de Diefdijk, die als oorspronkelijk onderdeel van de Hollandsche Waterlinie nu nog steeds dienst doet als waterkering. De Diefdijk beschermt de Betuwe tegen wateroverlast en vormt sinds 2019 de grens tussen de provincies Utrecht en Gelderland.

Download de fietsroute HIER

Rondje pontje – 21/30 km

Al fietsend door het rivierenlandschap rondom Gorinchem steek je de grote rivieren over met verschillende pontjes. Naast Gorinchem is ook het vestingstadje Woudrichem in de route opgenomen. Neem hier zeker het voetveer waarmee je naar Slot Loevestein kunt varen.

Download de Rondje pontje route HIER

Lingeroute – 69 km

De Linge is als kronkelende rivier op zijn mooist tussen Gorinchem en Geldermalsen. Oorspronkelijk een zijtak van de Waal werd de rivier in 1300 getemd met een dam waarna het een min of meer idyllische stroom werd. De Linge route voert langs beide oevers van de rivier. Stap in ieder geval af in glasstad Leerdam! Fiets deze route met behulp van de ANWB Eropuit app, die gratis te downloaden is in de Appstore of in Google Play.

Molenroute

Wie wil dat nu niet? Heerlijk fietsen door de polder en dan molens bezichtigen. In Gorinchem staan er maar liefst vier: De Hoop, Nooit volmaakt, De Oostmolen en de Westmolen. Maar ook in de Alblasserwaard en in de Vijfheerenlanden zijn prachtige statische molens te vinden. 

Download HIER de molenroute.

Totaal Catering Gorinchem

Hebt u iets te vieren en denkt u erover om uw feestje te laten cateren, zodat u en uw gasten zorgeloos kunnen genieten? Denk dan eens aan Totaal Catering Gorinchem; het dochterbedrijf van Thuys eten & drinken in Schelluinen. Onder de bezielende leiding van chef-kok Michael en gastvrouw Nicole, bij wie bij beiden de passie voor koken en gezelligheid voorop staat, biedt Totaal Catering Gorinchem een totaaloplossing voor catering op maat. Van verse broodjes tot een uitgebreid warm en/of koud buffet en van barbecue tot luxe hapjes. Alles wat u nodig hebt voor een succesvolle receptie, verjaardag, kraamfeest, bruiloft of evenement.

Catering

Als u ervoor kiest de organisatie van uw verjaardag, jubileum of andere gelegenheid aan ons over te laten dan zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Wij zorgen niet alleen voor de culinaire verwennerijen, maar ook voor het benodigde meubilair, zoals statafels, een tent, bar en servies. Ook kunnen we zorgen voor originele bedankjes voor uw gasten. U hebt helemaal nergens omkijken naar en zo wordt uw feestje ook voor u onvergetelijk.

Eten & drinken

Naast een volledige catering van uw feest, kunt u er uiteraard ook voor kiezen alleen gerechten bij ons te bestellen. Wij verzorgen zowel broodjes als luxe hapjes, maar ook volledige buffetten en diners. Onze chef-kok kookt zoveel mogelijk met biologische – en streekproducten en we houden altijd rekening met eventuele dieetwensen en allergieën. Ook koken we op verzoek vegetarisch.

Gelegenheden

Hebt u een speciale gelegenheid waarbij u graag catering wilt inschakelen? Ook dan zit u bij Totaal Catering Gorinchem precies goed. Wij kunnen op iedere locatie cateren maar hebben ook de mogelijkheid u in eigen ‘huis’ te ontvangen; in ons eetcafé in Schelluinen. Hier beschikken we over een gezellig eetcafé met bar en een heerlijk buitenterras.

Verhuur

Wij kunnen dus de totale catering van uw feest of evenement verzorgen, maar u kunt natuurlijk ook alleen materialen bij ons huren. Denk hierbij aan flessen wijn en frisdrank, maar ook aan een bar met bier op de tap, statafels, partytenten en servies. En wilt u uw eigen feestje helemaal meemaken, zonder voor anderen te zorgen: ook voor de inhuur van personeel kunt u bij ons terecht.

kijkje op onze website: www.totaalcateringgorinchem.nl en laat u verrassen door de mogelijkheden die wij u bij Totaal Catering Gorinchem kunnen bieden

Na ruim 1 jaar is de reconstructie in Schelluinen afgerond en zijn wij weer goed bereikbaar. Wat is het mooi geworden!
Wist u dat wij zowel restaurant als cafetaria gerechten bij u thuis bezorgen.
https://www.e-food.nl/schelluinen/thuys-eten--drinken/thuys-restaurant

Wij hopen u weer heel snel te mogen ontmoeten in ons restaurant. Nog even geduld...

Thuys in catering, restaurant en cafetaria

Ondanks nieuwe coronamaatregelen, waardoor ons restaurant en terras de komende periode opnieuw gesloten zijn, betekent dat niet dat u geen gerechten bij ons kunt bestellen, die u door ons kunt laten bezorgen of af kunt komen halen. Op deze manier proberen we toch een goede balans te vinden in de beperkingen die ons worden opgelegd en de gastvrijheid die u van ons gewend bent. Gerechten uit ons restaurant kunt u van donderdag tot en met zondag bestellen via http://www.e-food.nl/schelluinen/thuys-eten--drinken. Gaat u liever voor een maaltijd uit onze cafetaria, geef dan uw bestelling door via 0183-623 073. Dit kan van woensdag tot en met zondag.

Restaurant

Als het straks weer mogelijk is uit eten te gaan – waarschijnlijk met inachtneming van de al eerder ingestelde coronamaatregelen – dan bent u natuurlijk weer van harte welkom in ons sfeervolle restaurant. Hier kunt u van donderdag tot en met zondag zowel aan tafel als aan de bar genieten van onze heerlijke culinaire hoogstandjes, zoals vlees van de gril, onze Thuys specialiteiten of een Poké bowl. En, als het weer dat toelaat, zien we u ook graag weer genieten op ons gezellige terras.

Cafetaria

Hebt u meer zin in een broodje, in een snack en/of een frietje of döner, ga dan naar onze cafetaria. Ook hier kunt u gezellig aan een tafeltje plaatsnemen en bijvoorbeeld gaan voor onze familiedeal voor 4 personen, maar uiteraard kunt u ook komen afhalen en uw eten thuis opeten. Onze cafetaria is van woensdag tot en met zondag geopend en parkeren doet u gratis voor de deur.

Catering

Bij Thuys eten & drinken kunt u ook terecht voor een goede catering als u iets te vieren hebt, of bijvoorbeeld een meeting in uw bedrijf hebt. Onze catering wordt verzorgd door ons dochterbedrijf Total Catering Gorinchem, dat volledig is ingesteld op catering op maat. Zo serveren zij onder meer heerlijk verse broodjes, maar ook luxe hapjes en voor een uitgebreid warm en/of koud buffet draaien zij hun hand niet om.

Hebt u vragen over alle mogelijkheden die wij bij Thuys eten & drinken bieden of wilt u reserveren of bestellen? Neem dan contact met ons op via 0183-623 073. U bent meer dan welkom!

 

Uit eten tijdens corona

Vanaf 1 juni mogen we weer fijn en gezellig uit eten. En de afgelopen tijd hebben we bij Thuys hard gewerkt om ons restaurant en ons terras ‘coronaproof’ te maken. Zo zorgen we ervoor dat iedereen in een veilige omgeving weer lekker bij ons kan komen eten. Wat hebben we u gemist!

Coronamaatregelen
Gelukkig kunt u, wel na reservering, met uw vrienden en/of familie weer terecht in ons warm en gezellig restaurant. Ook is er plek aan de bar, op het terras en in onze cafetaria waar u kunt afhalen als u geen zin hebt om te koken. Uiteraard houden wij ons strikt aan de coronamaatregelen, die voorlopig voor ons allemaal gelden en die opgesteld zijn door Koninklijke Horeca Nederland.

Zo werken we
U kunt in het restaurant dus alleen terecht als u van tevoren gereserveerd hebt. Bij binnenkomst wordt u gevraagd uw handen te ontsmetten en voordat u aan uw tafel kunt plaatsnemen, vindt een controlegesprek plaats waarbij we u en uw gezelschap een aantal vragen stellen. Uw bestelling zal door onze medewerkers worden opgenomen met inachtneming van de anderhalve-meter-regel, tenzij dit niet mogelijk is. Dit geldt ook voor het uitserveren en het afruimen van de tafel. U mag met maximaal vier personen aan een tafel plaatsnemen, tenzij u tot eenzelfde huishouden behoort. Omdat na vertrek tafels, stoelen en menukaarten grondig gereinigd moeten worden, werken we per avond met twee shifts gasten, waarbij maximaal dertig personen, inclusief het personeel, aanwezig zijn.

Het terras
Op ons terras geldt geen maximum wat betreft het aantal personen. Wel is ook hier de anderhalve-meter-regel de norm en moet iedereen plaats kunnen nemen op een stoel. Reserveren is niet nodig. Wilt u bediend worden dan moet u, net als in het restaurant, eerst een aantal gezondheidsvragen beantwoorden. Deze vragen moeten ook beantwoord worden als u binnen gebruik wilt maken van het toilet.

We denken dat u dankzij onze uitgebreide maatregelen veilig bij ons kunt komen genieten en hopen u dan ook snel te zien. Vergeet niet op tijd te reserveren!

De perfecte catering voor uw evenement of feest: tips en advies

Gaat u een evenement of feest organiseren in de omgeving van Gorinchem of Schelluinen en wilt u er iets bijzonders van maken voor uw gasten, dan is goede catering onontbeerlijk. Maar hoe zorgt u ervoor dat de cateringervaring voor uw gasten perfect is? In deze blog geven de experts van Thuys Eten en Drinken u enkele tips en geven we u een idee van wat er allemaal mogelijk is.

Is de catering bedoeld voor een particulier of een bedrijfsevenement?

De eerste vraag die voor de cateraar belangrijk is, is om wat voor soort evenement het gaat. Gaat u als particulier een familiefeest of verjaardag vieren, of is er sprake van een symposium in uw bedrijfstak, of een zakelijk diner voor uw klanten en relaties? Zorg er altijd voor dat de cateraar zo veel mogelijk informatie heeft, zodat u goed advies kunt krijgen over de mogelijkheden.

Voor welke gelegenheid heeft u catering nodig?

De volgende vraag is om wat voor gelegenheid het gaat. Voor een bruiloft zal u andere eisen aan de cateraar stellen dan bij een familiefeest, een zakendiner, een personeelsborrel of een schoolreünie. 

Wat voor eten wilt u in de catering zien?

De catering draait natuurlijk om het eten. Het is dus belangrijk dat u goed weet wat u wilt. Voor een lunch is het bijvoorbeeld mogelijk om verse en luxe broodjes te serveren, of wilt u liever een warme lunch in de stijl van een 12-uurtje? Uw cateraar kan u tevens helpen met het serveren van allerlei koude en warme hapjes en ervoor zorgen dat deze op gezette en gepaste tijden worden aangeboden aan uw gasten. Voor een diner kunt u kiezen voor een lopend buffet, warm en/of koud. Het voordeel daarvan is dat uw gasten niet allemaal tegelijkertijd hoeven te worden geserveerd, wat bij grotere groepen vaak een uitdaging is. Wilt u dit wel, bepreek dit dan met de cateraar om te kijken wat realistisch is.

Is het tijd om uw catering te gaan organiseren? Neem contact op met Thuys Eten en Drinken en neem uw wensen met ons door.

Organiseer eenvoudig een succesvolle bedrijfsbarbecue voor teambuilding

Nu de lente weer volop op gang is, is het weer tijd voor de barbecue. En er is niets wat zo goed werkt voor teambuilding als gezellig in een informele sfeer met elkaar te genieten van een goed georganiseerde barbecue op een prachtig buitenterras in de natuurlijke omgeving van Gorinchem. En u hoeft er zelf bijna niets voor te regelen. Bij Thuys wordt alles voor u gedaan, u hoeft alleen maar te komen opdagen.

Waarom teambuilding werkt
Op de bedrijfsvloer is er weinig zo belangrijk als communicatie. Maar je hebt je collega’s niet altijd voor het uitkiezen en soms is het daarom niet zo eenvoudig om een juiste communicatiemodus met elkaar te vinden. Daarom zijn teambuildingactiviteiten onontbeerlijk voor het goed functioneren van een bedrijf of afdeling. Door elkaar in een informele setting te ontmoeten, krijgt iedereen de kans om zijn/haar collega’s van een andere kant te zien. Er is gebleken dat dit ontzettend goed werkt voor het verbeteren van het teamgevoel, de onderlinge communicatie en het wederzijds begrip.

Volledig ontzorgen met een bedrijfsbarbecue met chef
Bij
Thuys in Schelluinen, naast Gorinchem, wordt u ontvangen door een professionele chef, die precies weet hoe je aan grotere groepen de meest culinaire kant van de barbecue kan laten zien. Zo heeft u alle voordelen van de heerlijk rokerige en malse smaak van goede barbecuegerechten, maar geniet u tevens van een professionele kok. Zo wordt iedereen altijd op hetzelfde moment geserveerd en hoeft u niet steeds lang in de rij te staan voor dat felbegeerde kipspiesje.

Uw bedrijfsbarbecue eenvoudig geregeld
Thuys komt na een aanvraag persoonlijk langs bij uw bedrijf om alle praktische zaken, zoals transport, planning en specifieke wensen, door te nemen. Tijdens dit gesprek kunt u een keuze maken uit onze verschillende gerechten en pakketten of eventuele andere eetwensen bespreken. Vervolgens wordt er een offerte gemaakt, waarna u alleen nog maar op de afgesproken dag en tijd naar het prachtige buitenterras van Thuys hoeft te komen om te genieten van een heerlijke barbecue. Bij slecht weer regelen ze zo nodig een tent voor de barbecue en ook over de keuzes van het meubilair heeft u volledige controle. Zo heeft u het bedrijfsevenement dat u graag wilt, met zo min mogelijk geregel. Neem vandaag nog contact op met Thuys voor een vrijblijvende afspraak.

Geniet van de prachtige waarden rondom Schelluinen met deze nieuwe fietstocht

Om een landschap en een omgeving echt te ervaren is de fiets nog steeds uw beste keuze. In de omgeving tussen Gorinchem, Leerdam en meer naar het zuiden Aalburg en Heusden liggen drie waarden. Dat zijn de prachtige vlakke landschappen tussen de vele rivieren van de omgeving, zoals de Maas, de Waal, de Linge en de Giessen. Thuys heeft een prachtige fietsroute uitgezet door dit landschap, langs de prachtigste bezienswaardigheden. Op hun mooie buitenterras kunt u onder het genot van een hapje en een drankje een welverdiende pauze nemen.

Beleef het landschap op een nieuwe manier
Het rivierenlandschap van de Tielerwaard, Alblasserwaard en Bommelerwaard heeft ontzettend veel te bieden. Fiets door het prachtige landschap en ervaar de oude veengebieden, de vele ingenieuze waterwerken, zoals de dijken en slootjes langs de Giessen of het dorpje Bern dat in het indrukwekkende landschap van de Maaswerken ligt, en zie de authentieke molens, zoals de korenstellingmolen Jan van Arkel, of de molen Nooit Gedagt in Woudrichem. Door de route van 100 kilometer te fietsen, ervaart u op een nieuwe en intieme manier hoe de gebieden van deze hele regio vol met rivieren en waterwerken met elkaar in verbinding staan.

Ervaar de historie van de regio
De regio heeft ook een zeer oude historie die nog steeds zichtbaar is in de vele bezienswaardigheden die op de route liggen. In Leerdam kunt u het Nationaal Glasmuseum bezoeken om de authentieke kunstnijverheid van de regio te beleven. Daarnaast is de omgeving gevuld met vele kastelen en oude verdedigingswerken. Zo zult u onder meer de verdedigingswerken van Woudrichem kunnen aanschouwen, het 19e-eeuwse Fort bij Herwijnen en het middeleeuwse Kasteel Heusden, dat vermoedelijk al in de 12e eeuw is gebouwd en nog steeds te bezichtigen is.

Neem een welverdiende pauze in Schelluinen
Bij
Thuys in Schelluinen wordt de ideale tussenstop geboden voor deze indrukwekkende fietstocht. Op het mooie buitenterras kunt u genieten van een hapje en een drankje en kunt u even rustig uw ervaringen van de dag op u laten inwerken. Ook na afloop van een familie- of teamuitje is Thuys de perfecte plek om uw fietstocht te eindigen. Bijvoorbeeld met een heerlijke barbecue of een welverdiend diner op het gezellige buitenterras.